אולם פינג-פונג משואות יצחק
מתוך עמוד ענן
(דף חדש: {{Point |Lon=34.68667776688278 |Lat=31.702112243419826 |Height=75 |MeasuredByGPS=No |Name=אולם פינג-פונג משואות יצחק |Description=בס"ד, אולם פינג-פונ...)
מעבר להשוואת הגרסאות הבאה ←
גרסה מתאריך 19:41, 26 במאי 2019
תקציר
בס"ד, אולם פינג-פונג משואות יצחק, מאת: ישראל זיסק. משואות יצחק השקיעו במהלך השנים בספורט ובחינוך גופני. ראויים לציון לשבח, הוקרה והערכה בעיקר שני אנשים שתרמו רבות לספורט במשק: 1. אבא פז ז"ל:
בשנת תשי"ח-1958 הצטרפו אבא פז ז"ל ומשפחתו למשואות יצחק. הם הגיעו מקיבוץ "עין הנצי"ב", שם היה אבא ממקימי היישוב. תחביבו הבולט היה העיסוק בספורט. את דרכו בספורט החל דווקא ככדורגלן חובב. הוא היה מהשחקנים הבולטים של קבוצת הכדורגל של משואות יצחק (בראשית שנות ה – 60). אבא ז"ל דחף ופעל להקמת מגרש הכדורגל, אולם הפינג – פונג ובריכת השחיה.
ילדיו ברוך ז"ל ויבדל"א יעקב וניר היו שחקני טניס שולחן מצטיינים. אבא ז"ל היה גם שופט תחרויות יוקרתיות של טניס שולחן. הוא שפט במשחקי "המכביה ה – 9" (בשנת 1969) וגם ב"אולימפיאדת הנכים", שהתקיימה באותה השנה. 2. מתי אורלוב יבדל"א (כיום תושב כפר מימון). מתי הצטרף למשואות יצחק בשנת תשכ"ג-1963 כחבר גרעין נח"ל "נטעים". במשך ארבע שנותיו במשק, הוא הקים את ענף הטניס - שולחן ואת קבוצת הכדורעף "אליצור משואות יצחק". כמו כן היה למציל הראשון של בריכת השחיה. הוא היה גם מורה לספורט בבית הספר שפיר. בשבועות הקרובים נביא סקירה של ענפי הספורט התחרותיים במשק לדורותיהם: טניס שולחן "ניר פז ממשואות יצחק במקום הרביעי באליפות ישראל בטניס שולחן" (הצופה, כד' סיוון תשל"ב, 5.6.72). בשנת תשכ"ד-1964 הקים מתי אורלוב את ענף טניס השולחן והיה למאמן הראשון של הקבוצה. אבא פז ז"ל ניהל את הקבוצה במשך שנים רבות. הקבוצה התאמנה ושיחקה בצריף שהיה ממוקם ליד הצרכניה. לאחר עזיבתו של מתי את המשק, אורי חרל"פ (כיום תושב ראשון לציון) אימן את הקבוצה במשך שנים רבות משנת תשכ"ז-1967 עד תשל"ז-1978. הקבוצה הגיעה לצמרת הליגה הלאומית. בשנת תשל"ב-1972 דורגה במקום הרביעי בליגה. ילדי משפחת פז: יעקב, ברוך ובמיוחד ניר היו מטובי השחקנים בליגה הלאומית. ניר החל לשחק בגיל 6. מתי אורלוב סיפר לי שניר בהיותו ילד קטן שיחק טניס שולחן תוך שהוא עומד על ארגז עץ של תפוזים. רשימת הישגיו של ניר: 1. בן 14 היה אלוף ישראל לנוער (עד גיל 16). 2. שיחק 7 שנים בנבחרת ישראל בוגרים. 3. מקום רביעי באליפות ישראל בוגרים (בשנת 1972). 4. פרש ממשחק בגיל 32.
יאה וראוי לציין גם את הישגיו של ברוך פז ז"ל, אשר נפטר במפתיע לפני כעשר שנים והוא בן 48 בלבד. ברוך ז"ל היה אלוף ישראל בטניס שולחן לגילאי 12. אורי חרל"פ מאמן קבוצת משואות יצחק בשנים 1967-1978 ומי שהיה מאמנו של ברוך ז"ל: "ברוך החל לשחק בגיל עשר. ספג את מסורת המשפחה. ניר היה האח המוכר. בנוער התמודד יפה". צבי רטהויז, אשר שיחק מול ברוך ולימים היה מאמן נבחרת ישראל בטניס שולחן, מספר: "דבר נדיר ששלושה אחים משחקים באותו ענף ספורט. היה קשר מצויין בין שלושתם. ניר ויעקב המשיכו לשחק וברוך ז"ל הפסיק עם גיוסו לצבא". ברוך פז ז"ל זכה בשנת תשל"ג-1973, במקום הראשון באליפות ישראל בטניס שולחן לגילאי 12. ברוך ניצח בגמר את יוסי בוגן, מי שהיה מגדולי שחקני טניס שולחן. שוחחתי עם יוסי בוגן על הגמר לילדים מול ברוך פז ז"ל. "היה זה לפני מלחמת יום הכיפורים. ברוך ז"ל היה בן 12 ואני בן עשר וחצי. ברוך ניצח. ברוך ז"ל היה ילד גדול כמו מבוגר. ברוך היה קשוח ורציני. ממש פייטר. היה קשה לנצח אותו". יוסי בוגן סיפר שהיה משחק נוסף ביניהם. כמה שנים מאוחר יותר. הפעם ניצח יוסי את ברוך. "היה פעם משחק כדורסל של נבחרת ישראל או מכבי תל אביב באיצטדיון "יד אליהו", לעיני עשרת אלפים צופים. במחצית המשחק, נערכה מערכה אחת של משחק טניס שולחן ביננו. הפעם ניצחתי את ברוך 10-21". דרור פולק: "ברוך ז"ל היה שחקן מוכשר. שחקן כישרוני. בעל יד שמאלית טובה, לעומת שחקנים ששיחקו ביד ימין. לא נפגשנו מאז שברוך סיים לשחק".
שחקנים נוספים ששיחקו בקבוצה במשך השנים: ישראל נדיבי, דודי ליפטשר, אלחנן ברודי, חגי הרטוב, חנן אריאל, מרדכי דבורקין, יוסק'ה וייס, עמיחי ויונתן אביעד, מיקי לזר, איתמר ברטפלד ורבים אחרים.
בשנת תשל"ח-1978, בעקבות פעולתו הנמרצת של אבא ז"ל, הוקם אולם הפינג – פונג והקבוצה עברה לשחק באולם החדש שניבנה.
כשילדי משפחת פז הפסיקו בהדרגה להתאמן ולשחק, ועם גיוסו של ברוך לצה"ל, חדלה הקבוצה להתקיים בשנת תש"ם-1980.
ביום השנה הראשון לפטירתו של אבא ז"ל (בשנת 1997) נערך במשק בחסות מרכז "אליצור" טורניר טניס שולחן לזכרו.
האולם משמש כיום לפעילות של בני עקיבא, קייטנות וחוגים.
הרחבה
סיווג: מבני ציבור
נגישות: הכל
מקור:ישראל זיסק
תאריך עדכון: 5/26/2019 19:41:43
קישורים חיצוניים