מנזר מאר אליאס
מתוך עמוד ענן
תקציר
מנזר מאר אליאס הוא מנזר יווני-אורתודוקסי שהוקם בתקופה הביזנטית כתחנת דרכים על הדרך מירושלים לבית לחם ולחברון. המנזר נהרס בפלישה הפרסית ב-614, שוקם ונהרס שוב ברעידת אדמה בתחילת-אמצע המאה ה-12, הוקם שוב בשנת 1160, שופץ שנית לאחר מספר שנים ושופץ שוב בתחילת המאה ה-19.
בשנת 1345 נקבר במקום אליאס הבישוף של ירושלים. עם השנים נוצרה מסורת שכאן חנה אליהו הנביא בבורחו מפני איזבל. בעבר היה ליד המנזר סלע שעליו שקע בדמות אדם - צורת גופו של אליהו הנביא, שנועדה כדי שאליהו יוכל לנוח על הסלע.
ב19 ביולי לפי הלוח היוליאני יש במקום חגיגה גדולה לכבוד יום עלייתו השמיימה של אליהו הנביא.
במקום גר כיום נזיר אחד זקן.
המנזר סגור לביקורים לציבור, אך מומלץ לנסות בכל מקרה, שכן כשהמנזר פעיל ניתן להיכנס ולהתרשם מציורי הקיר, הציורים התלויים על הקירות ומציורי התקרה.
הסצינות והתמונו בכנסיה עוסקות בישו (בעיקר בתוך הכנסיה) ובסיפורי אליהו (כל הציורים בחדר המבואה).
משמאל לכניסה נמצא בית הקברות של הקבילה ומימין לכניסה על הקיר, מתחת לתא השירותים התלוי המעוטר בקפידה, יש כתובת יוונית קדומה. יש כאן אזיקים של נזיר סגפן שהיה אזוק שנים. מדרום למנזר היה בעבר דולמן גדול, אבל הרחבה הגדולה דרסה אותו כפי הנראה.
מצפון למנזר, במרחק כ10מ' מקירותיו, יש קוביות בטון שמטרתן חסימת טורי שרין. הקוביות הללו בחלקן הונחו עוד במלחמת העצמאות וחלקן רק בידי הלגיון הירדני בשנים שקדמו למלחמת ששת הימים.
הרחבה
סיווג: אתר נוצרי
נגישות:
מקור:Marikriber, עמית הורן, חוגי סיירות
תאריך עדכון: 7/7/2016 08:23:53
קישורים חיצוניים
[[Image:מר_אליאס_עמית_הורן[1].jpg|100px]]