אולפנת אבן שמואל

מתוך עמוד ענן

גרסה מתאריך 19:00, 18 באוגוסט 2020 מאת ישראל זיסק (שיחה | תרומות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

   159 מ'

תקציר

בס"ד, ארבעים שנה לאולפנת אבן שמואל מאת: ישראל זיסק לפני כארבעים שנה, בחודש אלול תש"ם, הוקמה אולפנת אבן שמואל. הרעיון והמחשבה של הקמת אולפנה לבנות במועצה האזורית שפיר צמחה עוד בתקופתו של חברנו מושקה כראש המועצה. זו היתה תשובה על כך שהקימו את הישיבה התיכונית לבנים ב"אור עציון"

שבמרכז שפירא וקבעו מראש שהמוסד התיכוני לבנות יוקם באבן שמואל.

הרב חיים דרוקמן שליט"א ייזם את הקמת האולפנה. עם פתיחתה למדו בה כארבעים תלמידות. היא הוקמה בתקופתו של ראש המועצה דאז משה אברהמי ממושב זרחיה. לפני כן המבנים שימשו כפנימיה לבנים עבור תושבי האזור. בו היתה ישיבה קטנה והוגשו ארוחות חמות. לאחר מכן המקום היה נטוש למספר שנים. מספר משה אברהמי: "ראיתי חשיבות גדולה לעודד ולפתח מוסדות חינוך חדשים לטובת ילדי המועצה והסביבה כולה. לצערי, האזור הדרומי של המועצה נשכח מאחור. לכן כשעלה על הפרק להקים אולפנה לבנות, באופן טבעי חשבתי שיש להקימה באבן שמואל. יצאתי עם מהנדס המועצה לשטח ולבדוק את היתכנות הרעיון. מצאנו שבאבן שמואל קיימים מבנים, שבעבר שימשו פנימייה לבנים. אמרתי, נסב את הפנימייה לבנות. עדין חסרו להפעלת האולפנה, חדר אוכל וכיתות לימוד. ראיתי שהפנימייה נבנתה על עמודים גבוהים, ביקשתי ממהנדס המועצה לבדוק, אם ניתן להעמיק מעט מסביב לעמודים. המהנדס חזר אלי עם נתונים, שהעמודים תקועים באדמה בעומק 12 מטרים ולכן ניתן לעשות זאת וכך, ניצלנו את השטח שמתחת לפנימייה לבניית כיתות לימוד. כמו כן הרחבנו את חדר האוכל ששימש בעבר את ילדי היסודי והחטיבה וכך מצאנו פתרון לצרכים הפיזיים לאולפנה באבן שמואל". הרב חיים דרוקמן היה בין הראשונים ששלחו את בנותיו ללמוד באולפנה ולימים גם את נכדותיו. בתאריך כ"א בסיון תשמ"ז (1987) נערך טקס הענקת ההכרה לאולפנה בהשתתפות הרב משה צבי נריה (ראש ישיבות "בני עקיבא) והרב בנימין אביעד זצ"ל (רב המועצה שפיר) ויבדל"א הרב חיים דרוקמן שליט"א. מנהלו הראשון של האולפנה היה הרב עובדיה חייט שליט"א.

הרחבה

הרב חייט מעיד כי הוא גאה בכך ש"הזרעים שזרע היו טובים ופרותיה טובים עד עצם היום הזה. לפעמים אדם זורע זרעים ולא יודע מה ינבט.

לימדנו את הבנות לפתיחות ומידות טובות".

לימים הוענק לרב עובדיה חייט "יקיר מועצה שפיר".

ואלה שאר שמות מנהלי האולפנה לדורותיהם:

הרב שמעון אדלר זצ"ל, לימים ראש חמ"ד. ויבדל"א: הרב גדעון בשן, בן משואות יצחק, הרב בני וורצמן, הרב הרצל רוזנברג, הרב אופיר כהן, והרב שלמה וייס. לפני כשנתיים הלך לעולמו הרב שמעון אדלר זצ"ל. מספר משה אברהמי על ראשית הכרותם: "משיחת היכרות עם הרב שמעון אדלר מירושלים הבנתי שאם ייבחר לתפקיד ראש האולפנה, יוכל להפוך את האולפנה למוסד חינוכי שמכל הארץ ירצו הורים לשלוח את בנותיהן להתחנך בה. כמו כן, היו לו גם יכולות לגייס תורמים למוסד החדש. גמרתי אומר לבחור בשמעון אדלר, שהוא המחנך שהייתי רוצה לתת לו להוביל את האולפנה". באמצע סוף שנות השמונים אפרת שניידר(לייקוב), שמחה כהן(שיין) וענת יוגב(יקיר) היו הבנות הראשונות ממשואות יצחק אשר למדו באולפנה.

כיום,

אולפנת אבן שמואל היא מהמובילות בארץ. באולפנה לומדות כחמש מאות בנות מיישובי המועצה האזורית שפיר ומכל רחבי הארץ. רמת הלימודים באולפנה הינה גבוהה ביותר, עם אחוזי הצלחה גבוהים בבחינות הבגרות. שמה הולך לפניה והיא התרחבה והתפתחה, והקימה ברוך השם שלוחה אולפנית במרכז שפירא בראשותו של הרב בן שטראוסמן. ראשי המועצה לדורותיהם: עמוס שמעון מגידיש ז"ל ויבדל"א אשר אברג'יל ואדיר נעמן תרמו למען פיתוח המקום. משה אברהמי: "השתתפתי באירוע שהתקיים באבן שמואל. ניגש אלי איש חינוך, שהיה פעיל בתקופה שהקמנו את האולפנה ואמר לי במילים אלו: "דע לך משה, בזכות שדחפת כראש מועצה, להקים את האולפנה באבן שמואל, הרמת לא רק את קרנה של אבן שמואל, אלא של כל המושבים באזור. המשיך איש החינוך, לא יאומן איך מוסד חינוכי זה זקף קומתם של תושבים רבים כל כך". היום כששואלים נערה, ממושבי האזור, על מקום מגוריה, תשובתה תהיה: "אני גרה במושב איתן, סמוך לאבן שמואל". אני גאה שנפלה בידי הזכות, להקים מוסד יקר זה. כיום אולפנת אבן שמואל מהווה את אחת המוסדות החינוכיים המפוארים ביותר במועצה בחינוך והישגים לימודיים מרשימים. בוגרות האולפנה יוצאות עם מטען עצום של ערכים יהודיים והשכלה רחבה. יש לזקוף זאת לצוות החינוכי של האולפנה בראשותו של הרב שלמה וייס, העושים הכל למען הצלחת חינוכם".

סיווג: בית ספר
נגישות: הכל
מקור:ישראל זיסק
תאריך עדכון: 8/18/2020 19:00:37

קישורים חיצוניים





כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים